MILYEN DEZODORT HASZNÁLJUNK NYÁRON?

 

A nyár nemcsak a strandidő és a meleg, hanem az izzadás ideje is - s bár a kellemetlen testszagról nem nagyon szeretünk beszélni, ez egy olyan probléma, melyet egy önmagára adó, ápolt férfinak kezelnie kell!

Ha dezodort választasz érdemes több szempontot is figyelmbe venni, és az izzadásgátló hatásán túl azt is vizsgálni, hogy az adott termék milyen összetevőkből készült, hiszen a bőrünkön keresztül a káros anyagok könnyen felszívódhatnak. Mi alapvetően a tömbdezodorokban hiszünk, hiszen ezek a termékek kevésbé irritálják a bőrt, mint a spray formában kapható, jellemzően alkohol vagy alumínium tartalmú dezodorok.  A leírtakon túl az ár-érték arány is igen fontos szempont, hiszen egy timsó tartalmú tömör dezodor akár 4-5 hónapra is elég, így ezzel a választással hosszú távon a pénztárcánkat is jobban kíméljük, mint a spray dezodorok megvásárlásával. 

Mindig olyan dezodort válassz, amely az alábbi kritériumoknak megfelel, hogy a válaszott termékkel a lehető legjobb hatást érd el.  A választott termék semmiképpen se legyen egészségkárosító hatású! 

 

Olyan dezodort használj, amely:

  • nem tartalmaz parabéneket (kőolaj származékokat)
  • mesterséges tartósítószerektől, színezékektől és propylene glycol-tól mentes legyen
  • nem irritálja a bőrt, hipoallergén összetevőkből készült
  • nem hagy fehér foltokat a ruhán
  • alumínium-klórhidrát és alkoholmentes
  • nem tartalmaz hajtóanyagot
  • nem gátolja a természetes izzadási folyamatokat, hanem a dezodorban levő ásványi anyagok elpusztítják a kellemetlen testszagot okozó baktériumokat, így semlegesítve a szagokat

A Galaxy Cosmetics által forgalmazott termékek minden esetben megfelelnek a fenti kritériumoknak, így ha ezek közül választasz, nem kell attól tartanod, hogy olyan dezodort használsz, amely káros az egészségedre. Az ár-érték arányra is odafigyeltünk a termékkínálat kialakításakor, így egy 75 g-os dezodort akár 4-5 hónapig is tudsz használni attól függően, hogy mennyire vagy izzadós!

 

Nézd meg a kínálatunkban szereplő dezodorokat!

 

 

Miért a timsó?

Sokan összekeverik a természetben előforduló timsót a szintetikus úton létrehozott alumínium összetevőkkel (pl. aluminum-chlorhydrate vagy aluminum-zicarnium), melyek a hagyományos dezodorok leggyakoribb összetevői. Lényeges különbség van a természetben előforduló timsó és a szintetikus alumínium összetevők között. A timsó természetes fertőtlenítőszer, antibakteriális hatású összetétele elpusztítja a legtöbb bőrön előfodruló baktériumot, amely a kellemetlen testszagot okozza. A timsó nagyobb molekuláris méretének köszönhetően nem szívódik fel a bőrön keresztül, így az az esti vagy reggeli zuhanyzáskor egyszerűen lemosható. (A timsónak sebösszehúzó hatása is van, éppen ezért több borotválkozás utáni termékünkben is előforduló összetevő).  

A fentiekkel ellentétben, az alumínium származékok kisméretű molekurális szerkezetük miatt a bőröd pórusain keresztül szívódnak fel és kerülnek be szervezetedbe, mely rendkívül egészségkárosító hatású. 

A természetben előforduló timsót évezredek óta használják a már említett jótékony hatások miatt, a XIX. századi időkre pedig jóformán minden úriember borotválkozási eszköztárának kötelező darabja lett, hiszen ömagában használható szappanként, borotválkozási fertőtlenítőként, vagy épp dezodorként is. Ennek szellemében a fent említett dezodorokra kitűnő alternatíva a kínálatunkban is megtaláható Mr Natty Shipwreck szappan azok számára, akik nem szeretik a pakolás maceráit egy utazás alkalmával, vagy egyszerűen ápoltak akarnak maradni egy fesztiválon is, anélkül, hogy magukkal kellene vinnük a fél fürdőszobájukat. 

 

Mr. Natty férfi szappan

 

 

2015.06.29.