NOVEMBER – MOVEMBER

 

A Movember eredetileg egy ausztrál kezdeményezés, amely az idők során világméretű mozgalommá nőtte ki magát. A mozgalom célja, hogy felhívja a férfiak figyelmét egészségük megőrzésének fontosságára, hogy többet fogalkozzanak egészségi állapotukkal, rendszeresen járjanak szűrésekre.

Movember alkamával a férfiak egy teljes hónapra félreteszik a borotvát és világszerte megnövesztik bajszukat, szakállukat. Ezzel a tevékenységükkel hívják fel a figyelmet arra, hogy a férfiaknak is törődniük kell egészségükkel és szembe kell nézniük az egyik legelterjedtebb férfibetegséggel, a prosztatarákkal.

Nemzetközi mintára Magyarországon 2009-ben indult útjára a hazai Movember, amely néhány év alatt sikeresen elérte, hogy ma már egy viszonylag széles réteg tudja, milyen célt szolgál a „bajuszos” kampány.

Mint az idén is megrendezett Movember mozgalom egyik támogatója, a Galaxy Cosmetics fontosnak tartja a Movember célkitűzéseinek követését. A mozgalom keretében megvalósuló adománygyűjtést a felajánlók között kiosztott termékeinkkel, illetve egyéb adományokkal támogattuk.

Ha Te is szeretnéd támogatni a mozgalmat, arról további információt a Movember hivatalos weboldalán találsz: www.mentsmanust.hu.

Amennyiben csatalkozni szeretnél Te is a mozgalomhoz, kifejezetten Movember alkalmából összeválogatott termékkínálatunk segítségedre lesz bajuszod vagy szakállad növesztésében, ápolásában.