5 DOLOG, AMI NEM HIÁNYOZHAT EGY SZAKÁLLAS FÉRFI ESZKÖZTÁRÁBÓL

 

http://www.galaxy-cosmetics.com/image/data/DO_U_CARE/2016-05/szakallapolas.jpg

Mikor növesszen egy férfi szakállat? Ha van türelme, ha tudja vállalni, hogy rendszeresen ápolja és formázza és persze akkor, ha illik arcformájához. A rendszeres ápoláshoz pedig speciális eszközök és szakállápoló kozmetikumok szükségesek, ezek közül gyűjtöttük most össze az 5 legfontosabbat!

Íme, 5 dolog, ami nem hiányozhat egy szakállas férfi eszköztárából!

 

1.Szakállolaj

Szakállolajt már akár a 2-3 hetes borostától kezdve lehet használni. Néhány cseppet tegyél a tenyeredbe és összedörzsölve, föntről lefelé növésnek megegyezően simítsd az arcszőrzetbe.
A legtöbb szakállolaj hidratáló, ápoló összetevőket tartalmaz, ilyen például az argánolaj, jojobaolaj vagy akár a szőlőmagolaj. A magas vitamintartalom mellett gyulladáscsökkentő szerepe is van, célszerű természetes összetevőkből készült szakállolajt választani. Puha, rendezett, természetes fényű, ápolt szakáll, friss illat, kevesebb viszketés, amit várhatsz a szakállolaj rendszeres használatától.

Szakállolajak a Galaxy Cosmetics webáruházban.

2.Bajuszwax

Evés, beszéd, csók… A hosszabb bajuszt valahogy kontrollálni kell, erre pedig a bajuszwax ideális megoldás lehet. Itt is érdemes a természetes, organikus összetevőkből készült bajuszwaxokat keresni, hogy elkerüld a bőrirritációt. Kis mennyiséget oszlass el az ujjbegyeiden, majd formázd, pödörd, igazítsd bajszod a kívánt stílusra, formára. A még precízebb bajuszforma kialakításához használhatsz bajuszfésűt is.
3.Szakáll „sampon” és kondícionáló

A szakáll tisztítására érdemes külön az arcszőrzetre készült szakálltisztítót és kondícionálót beszerezni.

Bajuszwax a Galaxy Cosmetics webáruházban.

4.Szakállkefe, szakállfésű

Nem mindegy, hogy mit szeretnél magadról a világnak üzenni: szabadságharcos hegylakó vagy egy ápolt, igényes úriember benyomását sugallnád inkább. Meghatározó különbség lehet, az első benyomásra pedig csak néhány másodpercünk van.

Szakállkefe
A szakáll napi kifésülést igényel, erre a célra készített szakállkefével, ami nem roncsolja a szőrzetet, hanem óvja annak naturális állagát.

Szakállfésű
A szakállfésűvel (lehetőleg fából készült szakállfésűt válassz) pedig gyorsan meg tudod igazítani a nap folyamán bármikor, illetve a szakállfésű akkor is hasznos eszköz, ha éppen igazítod, vágod a szakállad.

Szakállkefe a Galaxy Cosmetics webáruházban.

Szakállfésű, bajuszfésű a Galaxy Cosmetics webáruházban.

5.Jó minőségű borotva, olló

Attól mert úgy döntöttél, hogy szakállat növesztesz, sajnos még nem mondhatsz végleg búcsút a borotvának. A szakállvonal, nyakvonal területét folyamatosan vissza kell vágni. Az ollóval pedig könnyen igazíthatod a kiálló, kusza szálakat.

Minőségi borotvák a Galaxy Cosmetics webáruházban.

szerző: doyoucare.hu - olvass tovább!