FÉRFI ARCÁPOLÁS ŐSSZEL - 5 DOLOG, AMIRE ODA KELL FIGYELNED!

Az ősz közeledtével ismét kiemelt helyet kap a férfi arcápolás, hiszen a nyári időszak kihívásai mellett az őszi hidegek és a gyakran száraz, hűvös-szeles idő kihívás elé állítják arcbőrünket. Rövid cikkünkben összeszedtük azt az 5 legfontosabb dolgot férfi arcápolás témában, amire ősszel mindenképpen figyelmet kell fordítanod!

 

 

  1. Növeld bőröd nedvességtartamát!

Ősszel a kinti hűvös levegő akár 30%-al is kevesebb nedvességet tartalmaz, mint a nyáron; a beltéri, fűtött szobák és irodák pedig akár 40-50%-al is szárazabbá teszik a levegőt, mint a nyári időszakban. Ebben a környezetben arcbőröd gyorsabban kiszárad, emiatt kellemetlen, viszkető érzés alakulhat ki arcbőrödön. Ezen túlmenően tudnod kell, hogy a száraz környezet gyorsabban öregíti arcbőröd. Tégy ezek ellen, és használj napi rendszerességgel arckrémet!

Férfi arcápoló krémek kínálatunkban

 

  1. Ápold arcbőröd akkor is amikor alszol!

Az éjszakai bőrápolás ugyanolyan fontos a hatékony férfi arcápolásban. A bőr nedvfelszívó képessége jelentősen jobb éjszaka, így az éjszakai arckrémek segítenek a keményebb időjárás vagy légszennyezés miatt, napközben kialakult, kisebb bőrhibák kijavításában és a bőr éjszakai regenerációjában.

A legjobb eredmény érdekében használd lefekvés előtt a Baxter of California AHA éjszakai arckrémet! A krémből egy kis mennyiséget (borsószem méretű adagot) tegyél a kezedre és alaposan dörzsöld be arcbőrödbe. A fölösleges krémmennyiséget ne töröld le – ezt reggelre teljesen beszívja majd arcbőröd A hatás nem marad el, szemmel láthatóbban simább lesz arcbőröd reggelre!

 

  1. Napvédelem

A Nap káros UVB sugárzása a nyár elmúltával elhanyagolható szintre csökken, azonban a káros UVA sugárzás az őszi időszakban is megmarad. Ez ellen pedig érdemes védekezned, hiszen az UVA sugárzás felelős elsődlegesen a korai ráncok és szarkalábak kialakulásáért.

Használj olyan arckrémet, mint az Anthony Logistics SPF 30 olajmentes arckrém azokon az őszi napokon, amikor erősebben süt a nap!

 

  1. Szemvédelem

A szem környékén található arcbőr sokkal érzékenyebb, mint az arcod többi részén található bőr. A kialvatlanság, fáradtság, vagy a bőr kiszáradása a szemünk környékén található bőrt karikássá, püffedté, fáradttá teszik.

A szemkörnyék ápolásához használj reggelente kifejezetten erre a célra kialakított krémet, hogy a karikák és a püffedtség ne jelentsen számodra problémát. Próbáld ki a kínálatunkban is megtalálhatóBaxter of Califronia Under Eye Complex krémet!

A krémet igen finoman kell használni, arra ügyelj, hogy a szemed környéki bőrre maximum 1 rizsszemnyi mennyiségű krém is elég! Ezt nyomd ki a tubusból óvatosan a kezedre, majd finom, körkörös mozdulatokkal dörzsöld be a szem környéki bőrfelületre. Érdemes a szemkörnyék ápolót mindig hűtőben tartanod, így a reggeli használatnak garantáltan frissítő hatása lesz!

Baxter of Califronia Under Eye Complex nemcsak magas minőséget képvisel a szemkörnyék ápolók között, de 22.5 ml-es kiszerelésével a piacon kapható többi krémhez képest 50%-al nagyobb kiszerelésben kínáljuk!

 

  1. Ne hanyagold szakállad és arcszőrzeted sem!

A téli időszakban az arcszőrzet alatti bőr sokkal érzékenyebben reagál az időjárásra és megváltozott körülményekre - a bajusz, szakáll, vagy egyéb arcszőrzet az alatta lévő bőrből további nedvességet szív el – így még jobban kiszárítva bőröd. Az arcszőrzet esetleges korpásodása pedig sosem bizalomgerjesztő vagy épp esztétikus.

Mindig tarts magadnál egy üveg Mr Natty Famous Beard Elixir szakáll olajat! Ebből tegyél egy kicsit az ujjbegyedre és dörzsöld be vele a kezelni kívánt területet alaposan, hogy arcszőrzeted puha és hidratált legyen mindig!