HASZNÁLD ÚTMUTATÓNKAT ARCÁPOLÁSI SZOKÁSAID KIALAKÍTÁSÁHOZ! TUDD, MIRE FIGYELJ ODA, HA AZT SZERETNÉD, HOGY ARCOD MINDIG ÁPOLT ÉS EGÉSZSÉGES LEGYEN!

 

Arcápolás férfiaknak

 

Férfi arcápoló termékek – elegedhetetlen kelléke minden férfi arcápolási készletének

A jó minőségű arckrém a legfontosabb alapja a férfi arcápolásnak! Tisztítsd meg bőröd minden reggel és este, lefekvés előtt, és már meg is teremtetted az arcápolási szokásaid alapját. A legtöbb férfi arcápoló glicerint tartalmaz, így hatékony, de kíméletes bőrödhöz, mindemellett pedig még ph semleges is, így nem fogja a bőrödet szárazon hagyni vagy irritálni.

Hogyan használd?

Keverd össze az arcápoló folyadékot egy kis vízzel a tenyeredben, és dörzsöld bele alaposan azt az arcbőrödbe reggel és este!

 

Arcradír – használd heti két alkalommal, hogy arcbőröd fiatalos és friss legyen

Semmi sem javít arcbőröd küllemén és bőröd puhaságán jobban, mint egy jó minőségű arcradír. A bőröd 28 naponként újul meg. Ezt a folyamatot az arcradír felgyorsítja azáltal, hogy eltünteti az elhalt hámsejteket, felfedve az alatta növekvő fiatalabb és frissebb bőrt. Mivel az elhalt hámsejtek a pórusokat is eltömíthetik, ezért különösen fontos lehet az arcradír használata megelőzési céllal is, hogy csökkentsük a pattanások és kiütések kialakulásának esélyét.

Hogyan használd?

Tegyél egy kis arcradírt a tenyeredbe, majd engedj rá egy kis vizet és finoman dörzsöld át vele az egész arcodat elkerülve a szemed körüli érzékenyebb bőrfelületet.

Arcradírok a Galaxy-nál

 

Férfi arcápoló termékek, hidratáló krémek – a hidratálás a legfontosabb dolog, amit arcbőröd érdekében tehetsz

Az arctisztító és napvédő krémek használata mellett a legfontosabb dolog, amit annak érdekében tehetsz, hogy arcod ápolt, friss, és fiatal maradjon, hogy férfi arcápoló, vagy hidratáló krémet használsz, amely táplálja arcbőröd, és visszaadja annak természetes nedvességtartalmát. A férfi arckrémek nemcsak kiderítik a bőrt, de segítenek annak a nedvességnek a pótlásában, amelyet bőröd a fűtés, vagy a légkondícionálás miatt veszített el. A hidratálás azért nagyon fontos, mert a száraz bőr lassabban regenerálódik, ezáltal hamarabb öregszik és alakulnak ki szarkalábak, ráncok.

Az optimális arcápolás érdekében használj olyan férfi arckrémet, arcápolót, amely a legjobban illik bőrtípusodhoz (külön krémeket érdemes használni normál, zsíros, vagy száraz bőrtípusokra!), ha pedig szeretnéd elkerülni a szarkalábak korai kialakulását, használj olyan krémet, amely véd a nap öregítést előidéző UVA sugárzása ellen is! Keresd azokat a krémeket, melyeket külön férfianak fejelsztettek, mert a férfi arcbőr eltérő sajátosságokkal bír, mint a nők finomabb és általában érzékenyebb arcbőre.

Hogyan használd?

A bőr, a hidratáló vagy arckrém felvitelét követően, bőrtípustól függően 6-12 órán át marad kellően hidratált – így azt javasoljuk, hogy  a hidratáló krémet használd naponta kétszer, közvetlen az arctisztító használata után, amikor még egy kicsit nedves a bőröd. Használj többet, ha szükséges, főleg edzés után!

Férfi arckrémek és hidratálók  a Galaxy Cosmetics webáruházban

 

Férfi arctisztító maszkok – a mély és alapos tisztítás érdekében

Az arcisztító maszk is fontos kozmetikum a férfi arcápolásban. Az agyag alapú krémek külön alkalmasak a pórusok tisztítására, illetve a fölöslegesen megtermelt faggyú és olajok bőrödből való kivonására, amely elengedhetetlenné teszi ezt a kezelést azon férfiak számára, akik egyenletes, pattanásmentes arcbőrt szeretnének. A maszkok használata igen egyszerű, nyugtató hatású és mindössze 10 percet vesz igénybe.

Hogyan használd?

Heti egyszer vidd fel arcbőrödre (elkerülve az érzékeny szem körüli bőrt), hagyd az arcodon a terméken feltüntetett ideig, majd mosd le bő langyos vízzel.

Arcmaszkok kínálatunkban

 

Szemápolás – védd magad a szarkalábaktól és a karikás, ráncos szemtől

A szemünk környékén található bőrfelület a legérzékenyebb rész az egész testünkön, ezért nem csoda, hogy ez a terület a leginkább veszélyeztetett a szarkalábak, ráncok és karikák szempontjából. Az éjszakázás, az alacsony páratartalom nem segít szemed helyzetén. A megoldás egy jó minőségű krém vagy gél, amelyek hatóanyaga segít kezelni az érzékeny bőrfelületet, és megvédi azt a korai öregedéstől.

Hogyan használd?

A krémből tegyél az ujjbegyedre egy kicsit (nagyjából egy rizsszem méretű adag krémet), amelyet aztán vigyél fel a szemüreged külső részére. Ne dörzsöld ezt a részt, mert azzal csak megsérted az érzékeny bőrfelületet a szemed körül. Használd a krémet reggel és este, lefekvés előtt, ha szükséges.

Szemkörnyékápolók a Galaxy-nál

 

Antioxidáns szérumok – az arcápolás kiegészítésére

A szérumok koncentrált segítséget nyújtanak arcbőrünknek. Ezek magas koncentrációjú bőrápoló szerek, amelyek rengeteg vitamint és antioxidánst tartamalmaznak, illetve olyan anyagokat, amelyek segítik a krémek felszívódását.

Sokféle szérum van, a bőrtónus javítótól kezdve a nedvességfelszívódást segítőig  – mind különböző célokat szolgálnak az arcápolásban. Válaszd ki ezek közül azt, amelyik céljaidnak a leginkább megfelel.

Szérumok a Galaxy kínálatában

 

Végül fogadd el néhány jótanácsunkat, hogy javíts arcápolási szokásaidon!

1.     Mindig folyó vizet használj arcod ápolásakor! Ha megtöltöd vízzel a mosdót, és ezt használod arcod lemosásakor, a már összekoszolt vizet fogod felvinni ismét, ami nyilván nem tesz jót arcbőrödnek.

2.     A férfi arcradírok kifejezetten jók arra, hogy a benőtt szörtüszőket felszínre hozzuk, ezáltal megszüntetve a problémát. Ha szükséges használjunk arcradírt nyugodtan az arcszőrzetünk (bajusz, szakáll) területén is.

3.     Esténként, lefekvés előtt a hidratálókrémet vidd fel utoljára. Kutatások bizonyítják, hogy a bőr alvás közben hatákonyabban szívja be magába a nedvességet, és ezáltal gyorsabban regenerálódik.

4.     Ha a táskás szemek nagyobb gondot jelentenek, mint a szaraklábak, vagy karikák, akkor használj inkább szemgélt – a gélek ugyanis hatékonyabban csökkentik a puffadt bőrt. A nagyobb hatékonyság érdekében tárold a szemkrémeket és géleket a hűtődben, hogy azok még frissítőbbek legyenek.   

5.     A szérumokat mindig a hidratáló előtt vidd fel arcodra, és várj pár percet, hogy megfelelően felszívódjanak!