AZ ALÁBBI, RÖVID ÖSSZEFOGLALÓVAL PRÓBÁLUNK SEGÍTSÉGET NYÚJTANI, HOGY MIT TEGYÉL ÉS MIRE FIGYELJ ODA BOROTVÁLKOZÁS ELŐTT ÉS UTÁN! 

 

Borotválkozás előtt, után

 

Borotválkozás előtti olajok – a borotválkozás elfeledett hőse

Kevesen ismerjük ezen termékeket, illetve jótékony hatásukat. Ezek az egyszerűen használható termékek segítenek bőröd nedvességét megőrizni a borotválkozás előtt, közben és után, táplálják azt, hogy bőröd ne száradjon ki, illetve kevésbé legyen irritált a borotválkozást követően.

A borotválkozási olajból mindössze egy csekély mennyiségre van szükséged, amely megfelelő nedvességet biztosít a borotválkozáshoz! Az olajak sok mindenben jobbak, mint a borotvahabok, ugyanis a bőr és az olaj között nem keletkeznek apró légbuborékok, amelyek nehezebbé, akadozottá tehetik a borotválkozást – így a borotválkozási olaj használatával könnyebbé teheted a borotválkozást, és a bőröd is kevésbé lesz irritált.

További előny az olajok átlátszósága, hiszen így mindig látod, hogy pontosan hol borotválkozol – ez különösen azok számára lehet fontos, akik fazonírozott arcszőrzeted, szakállat, vagy bajuszt hordanak. Az olajok jellegüknél fogva egészen kis tubusban elférnek, ami szintén figyelemreméltó, hiszen könnyedén magunkkal vihetjük bárhova az általunk kedvelt terméket.

Borotválkozási olajok a Galaxy kínálatában

 

Borotválkozás utáni balzsamok – nyugtatás, bőrápolás, hidratálás

Mivel a borotválkozás alatt a bőr felső hámrétegei megsérülnek, ezért különösen fontos, hogy a borotválkozást követően olyan terméket használjunk, amely megnyugtatja az irritációt, hidratál és segíti a bőr regenerálódását. Éppen ezért borotválkozásod utolsó lépése egy borotválkozás után balzsam felvitele legyen. A borotválkozás utáni balzsamok sokkal enyhébbek, mint az arcszeszek, speciális összetételüknek köszönhetően pedig hidratálják és nyugtatják bőröd (csökkentik az irritáció okozta bőrpírt), illetve segítik annak borotválkozás utáni regenerálódását.

Borotválkozás utáni termékek a Galaxy kínálatában

 

Timsó rögök – a legjobb megoldás a borotválkozás okozta sérülések enyhítésére

Már az ókorban is sebek és sérülések gyógyítására használt timsó nem volt idegen a borbélyoknak sem, hiszen évszázadok óta közkedvelt eszközük a borotválkozás utáni sérülések gyógyításában. A timsó a férfi arcápolás egyik legnagyobb titka, melyet érdemes felfedezned.

A kálium timsóból készült timsó rög természetes antibakteriális és véralvasztó hatású szer, amely csökkenti a bőrsérülések mentén kialakuló bakteriális fertőzések esélyét, illetve segít megállítani a vérzést, és begyógyítani a kisebb sérüléseket, sebeket. Egyszerűen be kell nedvesíteni a timsó rögöt és a bőrre felvinni. Semmi sincs, ami ennél egyszerűbb és hatásosabb lenne!

Borotválkozás utáni termékek a Galaxy kínálatában

 

Tippek és tanácsok:

·       Figyeljünk oda arra, hogy a borotválkozás előtti olajokból ne használjunk túl sokat – sokan ugyanis túlzásba esnek az olaj használatát illetően, ami nem hogy könnyíti, de megnehezíti a borotválkozást. Mindössze néhány csepp elegendő a tökéletes hatáshoz! Az olajat a kezünkre cseppentsük, majd dörzsöljük össze tenyerünkben és vigyük fel enyhén benedvesített arcbőrre finom, körkörös mozdulatokkal, hogy az olajat egyenletesen eloszlassuk!

·       Ha érzékeny bőröd van, használj Aloe Vera tartalmú borotválkozás utáni balzsamot, mert az érzékeny bőr könnyebben megsérül.

·       A timsó véralvadásgátló hatása segít a pórusok lezárásában és a gríz kezelésében. Nedvesítsd be és használd a problémás területeken, amikor csak szükség van rá!

·       Használj minőségi borotválkozsi kellékekeket, hogy kiakalítsd a számodra megdelelő borotválkozási rutint, mely legjobban illeszkedik személyes igényeidhez és bőrtípusodhoz

 

Borotválkozási kellékek és kiegészítők a Galaxy Cosmetics webáruházban