FÉRFI KÉZPOLÁS 3 EGYSZERŰ LÉPÉSBEN

 


A kézápolás, illetve az ápolt kezek és a rendezett körmök hiánya sajnos újra és újra előjön, hiszen amennyire jelentéktelennek tűnik, olyan nagy szerepe van abban, hogy az első benyomás alapján milyen vélemény is alakul ki rólunk üzleti partnereinkben vagy éppen a magánéletben. Hosszú – vagy még ettől is rosszabb – piszkos körmök, kikapart, beszakadt körömágy, száraz, érdes kezek.

Ha kétkezi munkát végzel, akkor azért érdemes egy kis időt fordítani a kézápolásra is – már csak magad miatt is – ha nem, akkor pedig végképp semmilyen kifogást nem tudunk elfogadni azért, hogy miért nem ápolt a kezed. Manikűr után a legtöbb helyen például kellemes kézmasszázs is jár, habár még mindig kevés férfi látogat el szívesen kézápolás miatt szépség- ill. körömszalonba.

Ha te is inkább az otthoni kézápolást választanád, íme, a profi férfi manikűr 3 egyszerű lépésben:
Ha időt akarsz megspórolni, akkor a legjobb, ha zuhanyzás után állsz neki a körömápolásnak, mert így felpuhul a bőr és a körmök is, így könnyebb lesz formázni őket.

 

1. Körmök hosszúsága

Apró részlet, mégis mindenki észreveszi a főnöködtől kezdve az első randiig.
Körömcsipesz vagy körömvágó olló segítségével szabadulj meg a hosszú, fehér körömrésztől. Ügyelj arra, hogy ne vágd túl rövidre sem, nagyjából az ujjbegyed végén kellene, hogy végződjön a körmöd hosszúsága is. A körömcsipesszel talán egyszerűbb megtalálni ezt a hosszt és könnyebb a formázás.

 

2. Körömágybőr ápolása

A legrosszabb, amit tehetsz, ha elkezded rágni vagy kaparni a körmöd vagy a köröm körüli bőrszálkákat – előbb vagy utóbb vérezni fog és csak fájdalmat okoz, ráadásul nem is esztétikus látvány. A kiálló bőrszálkákat egy bőrvágó olló segítségével óvatosan el tudod távolítani. Figyelj arra, hogy csak a kiálló tüskeszerű bőrt távolítsd így el, a körömágybőrt nem javasolt teljesen körbevágni. A zavaró részeket óvatosan vissza tudod tolni a legtöbb manikűrkészletben található fém, erre a célra kitalált eszközzel.

 

3. Hidratálás

Miután végeztél a körmök igazításával, használj hidratáló krémet és krémezd át a kezed, hogy ne legyen száraz vagy érdes a bőrfelület.

A Baxter of California illatmentes víz alapú kézkrém például könnyen felszívódik és nem hagy zsíros utóérzetet a kézen.

szerző: www.doyoucare.hu - olvass tovább!