NEKED MILYEN A BŐRTÍPUSOD? AZ ALÁBBI ÚTMUTATÓBAN 6-FÉLE KÜLÖNBÖZŐ BŐRTÍPUST VESZÜNK SORRA ÉS MEGNÉZZÜK, HOGY AZ ADOTT BŐRTÍPUSSAL JÁRÓ PROBLÉMÁKKAL HOGYAN VEHETED FEL A HARCOT! 

 

Férfi testápolás: problémás bőrtípusok

 

Bőrtípus: SZÁRAZ

Bőrtípus jellemzői: feszes bőr, néha leváló bőrdarabokkal (jellemzően több elhalt hámsejt az átlagosnál), esetenként korpával.

Teendő: Kerüld a borotvahabot, a durva szappanokat és az alkohol tartalmú termékeket – mint az arcszeszek (aftershave) és a tonikokat – mivel ezek kiszárítják az arcodat. Használj lágyabb arclemosókat és borotválkozási krémeket, esetleg olajat (amelyek kevésbé szárítják ki bőröd, mint a borotvahab), illetve naponta legalább kétszer használj hidratáló krémet a problémás bőrfelületen, hogy pótold bőröd nedvességvesztését.

Szabadulj meg az elhalt hámsejtektől heti két alkalommal egy gyengédebb bőrradír segítségével, és igyál a lehetőségekhez mérten sok vizet, hogy biztosítsd bőröd megfelelő folyadékellátottságát – ha szomjasnak érzet magad, dehidratálódtál, ezért igyál!

Tipp: Mindig legyen nálad egy hidratáló krém, hogy csillapítani tudja a száraz bőr okozta feszességen, mert ez kihat a kedélyállapotodra is!

 

Bőrtípus: ÉRZÉKENY

Bőrtípus jellemzői: bőrpír, kisebb felületi sérülések, viszkető érzés, feszesség.

Teendő: Minél kevesebb terméket használsz arcodon, annál jobb! Minél kevésbé teszed ki bőröd a gyakori hőváltozásnak (hideg és forró víz használata), annál inkább megkíméled bőröd, ezért forró víz helyett meleg, nagyon hideg helyett pedig inkább langyos vizet használj, továbbá kerüld a csiszoló, koptató radír-kezeléseket.

Védd bőröd azáltal, hogy olyan termékeket használsz, amelyeket különösen az érzékeny bőrre terveztek, így illat- és alkoholmentesek. Keresd különösen a ‘hypoallergenic’ feliratú termékeket, mert ezek nem tartalmaznak jellemzően allergén alapanyagokat.

Tipp: Nyugtasd és érzéstelenítsd az irritált bőrt!

 

Bőrtípus: ZSÍROS

Bőrtípus jellemzői: zsíros, olajos tapintás, bőrszennyeződések, fényes foltok.

Teendő: Kerüld az erős szappanok használatát, amelyek eltávolítják bőrödről a természetes faggyút, illetve olajat – mivel ez a faggyúmirigyek túltermeléséhez vezet, ami bőröd természetes reakciója, hogy a száraz bőrödet további nedvességgel lássa el. Használj arctisztítót inkább, de kerüld arcod erős dörzsölését törölközőkkel, illetve kerüld a túl forró víz használatát – mindezek erősítik ugyanis faggyútermelésedet, ami a bőröd további zsírosodásához, olajosodásához vezet. Hidratáld arcod minden nap víz bázisú hidratáló krémmel, és használj mattosító termékeket.

Tipp: Mattosítsd az olajos bőrt, de ne vidd túlzásba - nehogy kiszárítsd arcot!

 

Bőrtípus: KOMBINÁLT

Bőrtípus jellemzői: száraz és olajos, zsírosabb foltok, gyakran az arccsont feletti bőrrészen és a ’T-vonalon’ az orr körül, a homlokon és állon. 

Teendő: Használj kétféle hidratálószert – egy olajmenteset, kevésbé zsírosat, a fényes, olajos foltokra és egy hagyományos hidratálót a szárazabb foltokra. Heti egy alkalommal használj arcradírt, hogy a ’T-vonalon’ megakadályozd a mitesszerek és pattanások kialakulását, kerüld a forró víz használatát (mivel ez növeli bőröd faggyútermelését) és tarts mindig magadnál egy mattosítót, hogy nap közben eltávolítsd a többlet zsírt vagy olajat bőrödről.

Tipp: Hidratáld a száraz bőrfelületet és mattosítsd a zsíros, olajos bőrfelületeket!

 

Bőrtípus: FAKÓ

Bőrtípus jellemzői: szürke és élettelen bőr.

Teendő: Hogy bőröd felfrissítsd és élettel töltsd meg, először is meg kell szabadulnod az összes elhalt hámsejttől, amely bőröd felszínét borítja, és a bőrödre eső napfényt úgy szórja, hogy az szürkés, fakó színben látszik.

Használj heti kétszer arcradírt. Olyan termékeket keress, melyek AHA-tartalmúak ( alpha hydroxy acids – alpha hydroxy savak), amelyek segítenek elmozdítani az elhalt hámsejteket. Ha ezt követően még mindig nem elég élettel-teli arcod, használj színező hidratálót, bronzosítót, vagy barnítókrémet, hogy javíts bőröd színén.

Használd ezt: Baxter of California Éjszakai Krém AHA. Használd mielőtt lefekszel aludni, hogy kivilágosítsd és tápláld bőröd, mire felkelsz.

Tipp: Használj energetizáló hidratáló krémet, hogy frissítsd sápadt és fáradt bőröd!

 

Bőrtípus: ÖREGEDŐ

Bőrtípus jellemzői: ráncos, megereszkedett bőr, szarkalábak.

Teendő: Hogy megvédd bőröd a korai öregedéstől, folyamatosan védened kell azt a nap káros sugaraitól és napi rendszerességgel kell hidratálnod. Használj olyan hidratálószert, amely egyszerre mindkettőt tudja! Kerüld a cukros ételeket, mivel a cukor köztudottan gyengíti a kollagént és az elasztint – a két legfontosabb bőrerősítőt!

Hidratáló krémek kínálatunkban