THE NOMAD BARBER: BOROTVÁLKOZÁS KÉTÉLŰ BIZTONSÁGI BOROTVÁVAL

Folytatva árpilisi magazinunkat az alábbi rövid cikkben a kétélű pengével történő borotválkozással, azaz a tradícionális borotválkozás egy meghatározó módjával foglalkozunk. 

A videóban a Mühle R 41 borotva használatát mutatjuk be, mely az egyik legpopulárisabb Mühle biztonsági borotva. A borotva kétféle változatban érhető el: nyitott és zárt fésűs kivitelben, melyek közül a nyitott fésűs inkább a már rutinos borotválkozóknak ajánlott, mivel a penge a borotva fogain enyhén túllóg, így nagyobb fokú figyelmet igényel annak használata.

A borotválkozás előkészítéséhez vizezd be és mosd meg arcod (lehetőleg langyos vízzel) - az arcmosás alapvető célja a borotválkozás előtt a letapadt arcszőret kiegyenesítése, így előkészítve azt a borotválkozáshoz. Használhatsz ehhez enyhe arcradíros arctisztítókat is, mivel ezek hatékonyabban szedik fel és egyenesítik ki arcszőrzeted.

A legjobb hatás érdekében használj borotvapamacsot, melyet használat előtt benedvesítesz, majd azt a borotvaszappanon addig dörzsöld míg fel nem habzik. A pamacshoz használhatsz borotválkozási krémet is, mint a videóban, ez általában kényelmesebb módja a pamaccsal történő borotválkozásnak, mivel a habot gyorsabban felépítheted.

A habos pamaccsal alaposan dörzsöld át arcod, hogy ezzel is segítsd a letapadt szőrszálak kiegyenesítését. A pamacs szálai eltávolítják az elhalt hámsejteket is arcodról, ezért külön jót teszel arcbőröddel, ha pamaccsal borotválkozol, mert bőröd frissebb és egészségesebb lesz!

A hab felépítését követően elkezdhetsz borotválkozni! A pengét lehetőség szerint tartsd nagyjából 30 fokos szögben, mivel így vágja le a borotvapenge leghatákonyabban arcszőrzeted. Ettől magasabb szögben nem vág rendesen az él, míg alacsonyabb szögben megcsúszhat a penge arcodot és megvághatod magad.

Fentről lefelé, a szőrszálak növési irányában borotválkozz, hogy elkerüld az irritációt és a benőtt szörtüszőket!

Ha befejezted és szeretnéd, hogy borotválkozásod tökéletes legyen, vigyél fel ismét habot arcodra, hiszen el kell távolítani az esetlegesen arcodon maradt kósza szőrszálakat. A második körben borotválkozz keresztirányú mozdulatokkal!

Ha végeztél, mosd meg arcod, majd töröld meg, hogy felvihesd kedvenc after shave krémedet a borotválkozás után!

Nézd meg a videót: