ÚTMUTATÓ A VÁROSI ÉLETMÓDHOZ - MIT, MIKOR ÉS HOGYAN HASZNÁLJ!

 

Budapest

 

Ébredj!

Ritka az olyan férfi, aki reggel, tavaszi frissességgel csak úgy kipattan az ágyból – főleg, ha éppen nem tavasz, hanem az év valamely más évszaka van.

Mindnyájunknak szüksége van egy kis bíztatásra, amely beindítja a napunkat – és tudjuk már, hogy nincs is jobb, mint egy jó tusfürdő, ami segít, hogy frissen és élénken kezdjük a napot! A legjobbak azok a tusfürdők, amelyek összetételüknek köszönhetően frissítő hatásúak és felpezsdítik a bőrődet, illetve kedvedet – ilyenek a citrus alapú, grapefruit olaj vagy lime tartamú tusfürdők (a citrus olajok bizonyítottan élénkítik az érzékszerveinket) vagy azok, amelyek borsmentát tartalmaznak.

Tusfürdők a Galaxy kínálatában

 

Védekezz!

A városi élet a bőrt rengeteg kihívás elé állítja. A légszennyezettség kártékonyan befolyásolja a bőr megújulási képességét, a légkondícionálás akár 30%-al is csökkentheti a bőr hidratáltságát, míg a napsütés UVA sugrázása a nem megfelelő védelem esetében szarkalábakhoz vezethet.

Hogy megvédd bőröd a szennyezett levegőtől, használj olyan arckrémet, amely nem csak hidratálja a bőröd, de véd a nap káros sugarai ellen, illetve biztosítja a bőröd számára a neki szükséges antioxidáns vitaminokat (A, C és E vitaminok), hogy ellensúlyozza a szenyezettség és a szabadgyökök káros hatását.  

Tanács: hogy csökkentsd a bőröd kiszáradásának esélyeit, figyeld, mennyi kávét iszol egy nap, illetve tegyél valami zöld növényt az asztalodra (lehetőleg élőt). Svéd kutatások szerint a növények közvetlen környezetünkben való elhelyezése csökkenti a bőr dehidratáltságát, mivel a fotonszintézis során párásabbá teszik a levegőt az átlagnál. Emellett bizonyított tény, hogy a közvetlen környezetünkben elhelyezett növények stresszcsökkentő hatásúak is lehetnek.

Hidratáló krémek a Galaxy kínálatában

 

Frissítsd fel a szemeket!

A légszenyezettség, légkondícionálás, illetve a számítógép képernyőjének órákon át történő bámulása meglehetősen rossz hatással van a szemre, amely kiszáradhat, illetve irritálttá vállhat, bevérezhet. Hogy ezt elkerüld, használj szemcseppet, vagy szemstiftet. 

 

Gríz és kosz a bőrön

A torontoi egyetem kutatói szerint a városi levegőben levő szennyeződés nem csak az autók üzemanyag égéséből származó nitrogén-oxid, és a káros városi gázszennyezés (összességében szmog) alkotja – a valóság az, hogy több ezer különböző káros anyag és kemikália található a levegőben. Ezek a káros anyagok rákerülhetnek az arcodra, eltőmítik a pórusokat, allergiás reakciókat válthatnak ki, kiütéseket, pattanásokat, valamint ekcémát okozhatnak.

Ahhoz, hogy a fent említett kellemetlen problémákat megelőzd és elkerüld, javasoljuk, hogy minden héten legalább egyszer egy arcmosás után végezz egy málytisztító arckezelést arcmaszk segítségével. Használd a Baxter of California Clarifying Clay Mask arctisztító maszkot – ez a kezelés tökéletesen megfelel a fent említett problémák megelőzésére és kezelésére: a kezelésben ható két különböző típusú agyagpakolás vákuumot képez, amely szó szerint kiszívja a próusaidba került koszt és szennyeződéseket, tisztítja az arcbőrödet, amely ezáltal nyugodt és friss marad a kezelést követően.

Tanács: mivel a haj porózus és a faggyú – a test természetes olaja – mágnesként vonnza a koszt és szennyeződéseket, tartsd tisztán a fejed olyan samponnal, amely gyengéd, de elég erős ahhoz, hogy a napi hajfertőtlenítést elvégezze, ha megfelelően használod. Hogy a legtöbbet kihozd a samponodból, a tubusból nyomj a tenyeredre egy kicsit, dörzsöld össze a kezedben amíg felhabzik, majd ezt követően vidd fel a már vizes hajra – így nem csak könnyebb felvinni a sampont, de takarékosabban is bánsz az általad használt termékkel.

Arctisztító termékek a Galaxy kínálatában

Arcmaszkok a Galaxy kínálatában

 

Hűtsd le magad este!

A zuhanyzások jók lehetnek reggelente, de semmi sem relaxál annál jobban, mint egy jó forró fürdő az esti órákban. Az esti fürdőnél nincs is jobb dolog, amivel lezárhatnánk a városi létünk túlélésének egy újabb napját.

Tusfürdők a Galaxy kínálatában